Основний банк для російського бізнесу в Китаї зупинив розрахунки з РФ – росЗМІ

12:40 07.02.2024

Китайський Chouzhou Commercial Bank повідомив своїм клієнтам про зупинення операцій із Росією та Білоруссю. 

Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на представників свого бізнесу, ділові об'єднання та фінансових консультантів РФ, повідомляє ZN.UA.

Зазначаэться, що Chouzhou є основним розрахунковим центром для імпортерів, оскільки має порівняно м'які умови.

Так, один з співрозмовників російського видання "Ведомости" розповів: "Менеджери банку повідомили клієнтів про припинення відносин із будь-якими російськими або білоруськими організаціями минулого тижня".

Інший співрозмовник, підприємець з Іжевська, який закуповує в Китаї обладнання для верстатів, розповів, що спочатку, в грудні, в Chouzhou його повідомили про зупинку платежів за певним списком товарів, ввезення яких до Росії заборонено західними санкціями.

Однак вже через кілька тижнів з банку повідомив про повне припинення розрахунків з Росією, незалежно від продукції або валюти платежу.

В грудні 2023 року президент США Джо Байден підписав указ, який значно спростив для Мінфіну Штатів введення обмежень щодо банків, які порушують санкції проти Росії. Як наслідок, побоюючись вторинних санкцій, від роботи з російськими банками почали відмовлятися турецькі фінансові організації.
 

Ще на цю тему