Ексначальнику кримського главку СБУ Кулінічу продовжили запобіжний захід на 60 діб

18:00 05.02.2024

Колишньому начальнику Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Олегу Кулінічу, якого підозрюють у держзраді, продовжили запобіжний захід.

Адвокат підсудного Дмитро Паламарчук заявив: "Запобіжний захід продовжено на 60 діб. Ми звернулися з апеляційною скаргою, там навіть призначено справу до розгляду на завтра. Стан здоровʼя у Олега Миколайовича не дуже задовільний у звʼязку з чим, навіть коли ще були відкриті судові засідання, то судом було ухвалено рішення з приводу того, щоб Кулінічу могли надавати медичну допомогу у закладах охорони здоровʼя, які не в Київському слідчому ізоляторі, а окремо в закладах охорони здоровʼя", повідомляє Цензор.НЕТ.

За словами Паламарчука, після цього рішення минуло близько 60 діб, проте Кулініча досі не вдалося вивезти на лікування. Паламарчук зазначає, що це повʼязано з певними складнощами у спілкуванні та взаємозвʼязку з установою, яка направляє його на лікування.

Нагадаємо, 5 квітня 2023 року ДБР і СБУ заявили про завершення розслідування справи Олега Кулініча, якого обвинувачують у державній зраді та співпраці з російськими спецслужбами. Опубліковано перехоплення розмов Кулініча із його куратором Сівковичем, під час яких вони обговорюють посилення впливу на СБУ.
 

Ще на цю тему