Українські військові ускладнили роботу Чорноморського флоту РФ

10:00 05.02.2024

Українські сили ударами по Криму та Севастополю значною мірою ускладнили роботу чф рф. Росіяни, наприклад, вже тривалий час не можуть вирішити проблему з оснащення кораблів ракетами типу “Калібр”.

Про це речник ВМС ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук сказав у телемарафоні “Єдині новини”, пише видання Флот-2017.

“Фактично зараз чорноморський флот в такому стані знаходиться досить тривалий час, коли окрім кораблів, які є платформою для крилатих ракет типу “Калібр”, застосувати проти України вони нічого не можуть. Але і з цим виникли проблеми. Їх відрізали від Севастополя, де знаходиться їхня основна логістична база”, – зазначив він.

Він підкреслив, що у Новоросійську, куди після ударів по окупованому Криму втекли кораблі чф рф, проблема із завантаженням ракет досі не вирішена.

“”Калібри” залишилися в Севастополі, а в Новоросійську ця проблема із їх завантаженням, як бачимо, досі не вирішилася. І вони вимушені ризикувати, заходити в Севастополь, швиденько завантажуватися і швиденько звідти прибиратися”, – сказав речник ВМСУ.

Тому, за його словами, діяльність чорноморського флоту “якщо не паралізована, то сильно ускладнена”.
 

Ще на цю тему