Фінансує збройну агресію рф: арештовано нерухомість Олега Царьова

18:00 02.02.2024

Суд за матеріалами української спецслужби арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова. Він причетний до фінансування збройної агресії рф. Арешт – це запобіжний крок перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна.

Про це повідомляє издание «Флот 2017» на пресслужбу СБУ.

Загальна вартість арештованої нерухомості “ексрегіонала” становить майже пів мільярда гривень.

Мова йде про наступні об’єкти нерухомості:

квартиру у центральній частині Дніпра,

земельну ділянку на Київщині,

два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму – санаторій «Кірова» та музей «Садиба

княгині Барятинської», де наразі проживає Царьов.

“Блокування активів фігуранта дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна”, – уточнили в СБУ.

За даними слідства, після захоплення українського півострова Царьов “переоформив” свій кримський санаторій відповідно до законодавства рф. І наразі сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді “податків”.

Крім того, Царьов уклав договір з підрозділом “росгвардії” на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох своїх кримських об’єктів.

Гроші за такі послуги колишній “регіонал” сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання рф, яке дислокується на тимчасово захопленому півострові.

Слідчі Служби безпеки додатково повідомили Царьову про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Ще на цю тему