В Азербайджані назвали умову укладення мирної угоди з Вірменією

13:40 02.02.2024

Мир між Вірменією та Азербайджаном буде можливими у разі внесення змін у вірменську Конституцію.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, передає Укрінформ з посиланням на Эхо Кавказа.

За словами Алієва, претензії Вірменії до його країни ґрунтуються на таких питаннях, як невизнання суверенітету і територіальної цілісності Азербайджану, відділення Карабаху від Азербайджану.

«Якщо Вірменія покладе край територіальним вимогам до Азербайджану і внесе зміни до Конституції та інших нормативно-правових документів, то можна буде досягти миру», – заявив він на зустрічі з генсекретарем Міжпарламентського союзу (МПС) Мартіном Чунгонгом у Баку.

Окрім цього, між Азербайджаном та Вірменією вже де-факто існує мир, і на кордоні країн кілька місяців панує мирна обстановка, зазначив Алієв.

«Але для того, щоб довести цей процес до логічного завершення, необхідно підписати мирний договір та покласти край територіальним претензіям Вірменії до Азербайджану», – підкреслив азербайджанський лідер.

Читайте також: Вірменія запропонувала Азербайджану підписати пакт про ненапад
За словами Алієва, декларація про незалежність Вірменії містить прямі заклики до приєднання Карабаського регіону і порушення територіальної цілісності Азербайджану, а посилання на цей документ відображені у Конституції Вірменії.

Ще на цю тему