Напад на церкву у Туреччині: арештували 25 осіб, зокрема одного росіянина

12:40 02.02.2024

Турецька влада арештувала 25 підозрюваних у зв'язку з розстрілом людини під час служби в церкві у Стамбулі минулими вихідними.

Як пише "Європейська правда", про це інформує Reuters.

Міністр юстиції Йилмаз Тунч повідомив у Twitter (X), що серед 25 заарештованих осіб – двоє підозрюваних громадян Таджикістану та РФ Амірджона Хлікова та Давида Тандуєва, яких раніше затримала поліція, та які, як вважають, пов'язані з "Ісламською державою".

За його словами, 25 підозрюваним висунули звинувачення в членстві в нелегальній організації та умисному вбивстві за обтяжуючих обставин, додавши, що ще дев'ять підозрюваних звільнили до судового розгляду.

Раніше в Туреччині затримали 47 осіб, включно з двома озброєними стрільцями, за підозрою у нападі на церкву в стамбульському районі Сариєр, де під час служби в неділю застрелили громадянина Туреччини, якого вбили під час богослужіння.

За словами його двоюрідного брата, вбитий зайшов до церкви під час прогулянки та не мав жодних політичних чи релігійних переконань. Влада заявила, що напад міг бути більш смертоносним, якби в нападників не заклинило зброю.

Перед цим повідомляли, що під час нападу на церкву в стамбульському районі Сарієр під час служби в неділю загинула одна людина.

Ще на цю тему