У Греції спалахнули сутички під час протесту проти освітньої реформи

21:00 01.02.2024

Грецька поліція вступила в сутички з протестувальниками в масках, які розмахували червоними прапорами на дерев'яних стовпах біля парламенту в четвер під час демонстрацій проти планів дозволити іноземним приватним університетам працювати в країні.

Про це повідомляє Reuters, пише Європейська правда.

Тисячі студентів та інших демонстрантів пройшли мирним маршем через центр Афін рано вранці, деякі з них тримали транспаранти з написами: "Ні приватизації приватних університетів! "Ні приватизації державної освіти!".

Коли більшість з них пройшли повз парламент, частина протестувальників відкололася і вступила в сутичку з поліцією. Представник поліції заявив, що поліцейські зазнали нападу і у відповідь застосували сльозогінний газ.

Пізніше місцеві ЗМІ повідомили, що в столичному районі Екзархія, популярному серед студентів, підпалили сміттєві контейнери.

Консервативний уряд прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса розробив законопроєкт про реформу освіти, який відкриває двері для закладів, які, за його словами, працюватимуть як філії іноземних університетів.

Критики кажуть, що цей крок знецінить дипломи державних університетів Греції та ще більше скоротить державне фінансування державної освіти.

Парламент має проголосувати за законопроєкт цього місяця.

У січні тисячі грецьких студентів також вийшли на мітинги в Афінах та інших містах на знак протесту проти запланованих освітніх реформ, які дозволять запровадити в країні приватні університети.
 

Ще на цю тему