В Україні набули чинності нові правила агроекспорту 

19:20 01.02.2024

В Україні з 1 лютого набули чинності новіправила експорту агропродукції в деякі країни Європейського Союзу, згідно з якими порушників позбавлятимуть права верифікації.

Нові правила агроекспорту були ухвалені згідно з постановою уряду № 87, пише НВ.

«Процедура верифікації - це внесення до переліку верифікованих компаній тих, хто є платником ПДВ. Це обов’язкова умова. Ті, хто з початку повномасштабного вторгнення успішно експортували продукцію і повертали валютну виручку, визнаються добропорядними (експортерами — ред.)», — заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, у разі порушення правил експорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику в Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію і Болгарію, підприємство виключається зі списку верифікованих експортерів і може подати заявку про внесення до списку тільки через шість місяців. До цього моменту підприємству доведеться на кожну партію готувати пакет документів, отримувати ліцензію та підтверджувати свою доброчесність.

Він також зазначив, що з 10 листопада до списку верифікованих агроекспортерів Міністерство аграрної політики та продовольства внесло близько 2,5 тис. суб'єктів підприємницької діяльності, які пройшли перевірку і мають право експортувати без обмежень.
 

Ще на цю тему