У Лондоні затримали колишнього «губернатора» окупаційної влади Севастополя – ЗМІ

12:40 01.02.2024

Колишнього «губернатора» окупованого Севастополя від РФ Дмитра Овсяннікова затримала британська влада у його будинку в Лондоні.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на газету The Times.

«Ексгубернатора Севастополя» підозрюють у порушенні санкційного законодавства. Зазначається, що він очолював окуповане кримське місто з 2017 по 2019 рік. До цього і після цього він був заступником російського міністра промисловості та торгівлі. У 2020 році його зняли з посади й звільнили з уряду, як стверджувалося, через скандал з непристойною поведінкою в аеропорту Іжевська.

За інформацією The Times, Овсяннікова затримали у його лондонському будинку. Він постане перед судом 20 лютого. Овсяннікова звинувачують в обході санкцій та відкритті рахунку в Лондонському банку, також у чотирьох платежах на загальну суму 65 тисяч фунтів стерлінгів та у зберіганні 77,5 тисяч фунтів стерлінгів готівки, повідомляє сайт The Insider.

«Овсянніков є санкційною особою у Великій Британії, що накладає обмеження на його доступ до грошей та фінансових послуг», — зазначає The Times.

Раніше щодо Овсяннікова діяли також санкції ЄС. Однак у лютому 2023 року його було виключено з цього списку. При цьому влада Великої Британії з нього санкції не знімала.

Колишній російський «губернатор» утримується в одній із лондонських в'язниць. Російська служба Бі-Бі-Сі зазначає, що це незвичайна ситуація: заарештованих за ненасильницькі злочини найчастіше звільняють під заставу.
 


 

Ще на цю тему