У Туреччині кажуть, що застосовують санкції проти деяких суден РФ, які прямують з окупованого Криму

11:40 01.02.2024

Туреччина, коли має достатньо інформації про судна, що прямують в її порти з Криму, застосовує до них санкції, зокрема повертає їх назад, накладає штрафи. Але якщо кораблі вимикають автоматичну систему розпізнавання, то це ускладнює процес ідентифікації.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву міністерства транспорту та інфраструктури Туреччини після двосторонньої зустрічі міністра Абдулькадіра Уралоглу з віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександром Кубраковим.

“Оскільки кораблі, які йдуть звідти (з Криму в Туреччину - ред.), вимикають автоматичну систему розпізнавання, ми можемо не знати точно, звідки вони. Я хочу, щоб ви знали, що коли ми це фіксуємо, то також застосовуємо санкції, наприклад, повертаємо їх назад, суворо штрафуємо”, - повідомили в міністерстві.

Міністр Уралоглу нагадав, що Туреччина увійшла до п'ятірки країн, які підтримали скликання екстреного засідання Міжнародної морської організації (IMO) через російсько-українську війну.

Також він наголосив на незмінній позиції Туреччини щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

«Для нас цілісність і безпека України абсолютно важливі, і наш президент продемонстрував дуже чітку волю в цьому контексті. Сподіваюся на скоре встановлення миру. Цілісність України буде забезпечена й ми розвиватимемо наші відносини. Але й в нинішніх умовах ми прагнемо досягати найкращого”, - сказав Абдулкадір Уралоглу.

Турецький міністр також повідомив, що в Україні залишаються 12 кораблів, які потребують повернення.

В середу 31 січня на Форумі з відновлення України, що відбувся у Стамбулі, була створена спільна робоча українсько-турецька група з відбудови, яка підтримуватиме інфраструктурні проєкти.
 

Ще на цю тему