З літаками російської авіакомпанії S7 Airlines сталися три інциденти за останні три дні

20:20 30.01.2024

S7 Airlines, як і інші російські авіакомпанії, з 2022 року через санкції офіційно не отримують запчастини для літаків західного виробництва.

Відразу три інциденти за три дні трапилися з літаками найбільшої приватної російської авіакомпанії S7 Airlines. Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

29 січня у авіалайнера Airbus A320 з реєстрацією RA-73405 на висоті 1,2 км відмовив один із двох двигунів під час посадки в аеропорту Домодєдово. На аеродромі оголошувалась тривога, проте за кілька хвилин повітряне судно приземлилося. Літак виконував рейс із Омська.

27 січня в Домодєдово на двох авіалайнерах S7 Airlines стався помпаж двигунів. Помпаж - зривний режим роботи двигуна, при якому його тяга падає, з'являється вібрація і можуть виникати язики полум'я. Робота двигуна в такому режимі може призвести до його руйнування.

Помпаж стався з літаками Boeing 737-800 з номерами RA-73411 і RA-73665 під час зльоту. У борту RA-73411 виник помпаж одного двигуна, біля борту RA-73665 - відразу на двох силових установках. Обидва авіалайнери перервали зліт і зарулили на стоянку.

S7 Airlines, як і інші російські авіакомпанії, з 2022 року через санкції офіційно не отримують запчастини для літаків західного виробництва. Для підтримки льотної придатності авіалайнерів вони використовують деталі, які поставлені неофіційним шляхом, що може впливати на якість технічного обслуговування.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему