Окупанти остерігаються нових диверсій у Криму – ЦНС

19:40 30.01.2024

Окупанти за наказом Кремля посилили контррозвідувальний режим на адміністративному кордоні між тимчасово окупованим Кримом та тимчасово окупованою частиною Херсонщини. 

Зокрема, пункт пропуску "Чонгар" додатково обладнали системою сканування та моніторингу автомобілів із використанням рентгену, повідомили у Центрі національного спротиву.

Наразі всі автівки, що перетинають адміністративну межу, ретельно оглядають. Особливо це стосується автомобілів з реєстраційними номерами Запорізької та Херсонської областей, як українського, так і запровадженого росіянами зразка.

У ЦНС зазначили, що окупанти приділяють особливу увагу контролю за автомобільними та залізничними шляхами на цьому напрямку, оскільки він забезпечує підтримку угрупування військ на ТОТ Криму та окупантів на Херсонському та Запорізькому напрямках.

За даними активістів, після окупації південних регіонів України росіяни не прибрали з адмінкордону з Кримом свої КПВВ – спецслужби РФ їх використовували для "фільтрації" цивільних громадян.
 

Ще на цю тему