Іспанія зацікавлена в імпорті українських кукурудзи та соняшнику

18:40 30.01.2024

Іспанія готова сприяти українському аграрному експорту та зацікавлена в імпорті української агропродукції, зокрема кукурудзи та соняшнику.

Про це повідомив міністр сільського господарства, рибальства та продовольства Іспанії Луїс Планас Пучадес на онлайн-зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським у понеділок, пише Європейська правда з посиланням на повідомлення пресслужби Мінагрополітики у Facebook.

Міністри обговорили питання експорту української агропродукції та продовольчої безпеки. Зокрема, продовження режиму безмитної та безквотної торгівлі України з Європейським Союзом.

"Іспанія повністю підтримує Україну в умовах безпрецедентної та незаконної агресії Росії. Це включає як військову, так і гуманітарну допомогу. Міністр сільського господарства Іспанії наголосив, що підтримка України – це також сприяння українському експорту, який є ключовим фактором для того, щоб економіка продовжувала функціонувати", – розповіли в Мінагрополітики.

Там також додали, що Іспанія зацікавлена в імпорті української агропродукції, зокрема, кукурудзи та соняшнику.

"Я підтвердив підтримку Іспанією продовження торговельних заходів для підтримки України під час відеоконференції з міністром аграрної політики та продовольства України. Українським аграріям вдалося зберегти виробництво, незважаючи на труднощі", – написав Пучадес у Twitter (X) після проведених переговорів.

Як повідомлялося, Європейська комісія може вже в середу, 31 січня, схвалити продовження режиму пільгової торгівлі з Україною на рік, до червня 2025-го, із запобіжниками для регулювання імпорту, на яких наполягала Польща.

Проєкт рішення містить кількісні обмеження на три товари – український цукор, м'ясо птиці та яйця, на чому наполягали міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський і комісар ЄС з питань сільського господарства Януш Войцеховський.
 

Ще на цю тему