Україна у майбутньому  стане членом НАТО – Блінкен

11:00 30.01.2024

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні підтвердив позицію США щодо євроатлантичного майбутнього України.

Він наголосив, що агресія російського диктатора Владіміра Путіна проти України підштовхує європейські країни приєднуватися до Альянсу, щоб захистити своїх громадян і суверенітет, пише ZN.UA.

"Агресія російського диктатора Владіміра Путіна проти України підштовхує європейські країни приєднуватися до Альянсу, щоб захистити своїх громадян і суверенітет", - сказав Блінкен.

"Гадаю, процес, який ми спостерігаємо впродовж рекордно короткого часу - спочатку з Фінляндією, а тепер зі Швецією - демонструє, що двері НАТО відкриті, вони залишаються відкритими, в тому числі для України, яка стане членом НАТО", – зазначив Блінкен.

Раніше видання POLITICO повідомляло, що генсек НАТО Йенс Столтенберг у понеділок 29 січня розпочав важливу поїздку до США, де він має намір зустрітися як із офіційними особами адміністрації Байдена, так і з законодавцями та союзниками колишнього президента Дональда Трампа у спробі отримати 60 мільярдів доларів фінансування для України.
 

Ще на цю тему