На тимчасово окупованій РФ території України посилюють мілітаризацію - тепер усіх школярів змушуватимуть проходити "курси молодого бійця", - правозахисник Лисянський

15:40 29.01.2024

З 1 вересня 2024 року в школах на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей з’явиться новий обов’язковий предмет: "Основи безпеки та захист батьківщини". Під час навчання з цього предмета всіх дітей віком від 14 до 18 років (9-11 класи) навчатимуть вогневої підготовки, пілотування безпілотників, військово-ужиткових дисциплін тощо.

Про це повідомляє засновник "Східної правозахисної групи" правозахисник Павло Лисянський, передає Цензор.НЕТ.

До 1 вересня 2024 року окупанти організовують навчання інструкторів-викладачів з предмета "основи безпеки", так званий проєкт "Воїн". Планується, що близько 2,5 тисячі співробітників адміністрацій окупаційних шкіл – радники директорів з ідеології, викладачів та вчителів фізичної підготовки пройдуть курс підготовки. Так, підготовчий період для вводу цієї мілітаристичної дисципліни вже почався – із 15 січня в Тюмені розпочалося навчання "інструкторів" з окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Центр військово-спортивної підготовки "Воїн" - це новий проєкт Кремля, який спрямований на посилення мілітаризації дітей та молоді Росії на основі патріотичної ідеології. Цей проєкт стартував в 11 регіонах Росії та окупованих частинах Луганської та Донецької областях.

"Проєкт "Воїн" – це сильніший етап мілітаризації дітей. Якщо проєкт "Юнармія" – це більше про "поговорити", покласти квіти до пам'ятника, тобто не практичні речі. То новий проєкт – це про примус дітей та молоді до війни та зброї – початок навчання, як воювати, насамперед з Києвом, з НАТО. Дітей привчають до вічної війни", – каже Лисянський. 

Теми:

Ще на цю тему