Рашисти назвали дату, коли відремонтують розтрощений «Ростов–на–Дону» / Фото

18:00 26.01.2024

Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на джерела в оборонно-промисловому комплексі повідомляють, що наразі на потужностях "Севастопольського морського заводу" триває ремонт підводного човна "Ростов на Дону" проєкту 636.3 "Варшавянка".

І що, мовляв, до кінця першої половини цього року, а саме у червні нібито буде завершений ремонт всіх пошкоджень цього підводного човна, пише видання DEFENSE EXPRESS

Пыдводний човен "Ростов на Дону" вночі 13 вересня минулого року був уражений крилатими ракетами Storm Shadow/SCALP-EG у той час, коли перебув на судоремонтному заводі в тимчасово окупованому Севастополі.

Таким чином, виходить, що нібито на відновлення підводного човна рашисти заклали собі орієнтовно 9 місяців. Скільки грошей рашисти вже витратили і планують витратити на відновлення підводного човна не повідомляється, хоча цілком ймовірно йдеться про доволі високі числа.

Окупанти заявляють, що головний виконавець замовлення ремонту підводного човна — 13-й судноремонтний завод, до робіт також залучені фахівці санкт-петербузьких "Адміралтєйских вєрфєй", де й була побудована субмарина "Ростов на Дону").

Нагадаємо, що на фото вище — той самий підводний човен "Ростов на Дону", який було уражено 13 вересня минулого року і який отримав дуже серйозні пошкодження, зокрема є пробоїни по центру корпусу і в носовій частині цієї субмарини.

І, судячи з цих пошкоджень, відновлення підводного човна насправді дуже й дуже сумнівні, тому не виключено, що такі заяви рашистів — звичайні маніпуляції, щоб підтримати власні легенди про нібито неефективність західних далекобійних ракет.

Зрештою, варто згадати ще торішні заяви ворога, який впевнено заявляв, що розтрощений підводний човен має лише "незначні ушкодження", які "не вплинули на її міцний корпус" і що на усунення цих пошкоджень знадобиться "лише незначно збільшити час знаходження підводного човна на плановому ремонті", пише видання.

Фото з сайту DEFENSE EXPRESS
 

Ще на цю тему