Армія РФ й зараз тримає свої вертольоти на "таємній" базі відпочинку в Криму

09:20 25.01.2024

Щоправда, тепер там розташована менша кількість машин і вони більш розосереджені по імпровізованій "авіабазі"

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Російське окупаційне військо продовжує використовувати базу відпочинку "Волна", що на Арабатській стрілці на тимчасово окупованій території України як місце дислокації для своїх гелікоптерів — на цьому наголошує український офіцер запасу OSINT-аналітик Tatarigami_UA, нижче подаємо оригінальний допис автора:

 

Нагадаємо — понад місяць тому, на початку грудня повідомлялося, що рашисти ховають свої вертольоти буквально на пляжі в Криму, влаштувавши там своєрідну "секретну" авіабазу", про що свідчили супутникові знімки — окупанти стягнули туди свою авіацію з авіабази "Чаплинка".

Відомо, що цю авіабазу окупанти почали будувати восени 2022 року, на авіабазі розташовано 20 вертолітних майданчиків, на яких розташовувалися такі гелікоптери, як Ми-8, Ми-24, Ка-52 і ймовірно Ми-28. Зокрема на знімку від 20 травня 2023 року на "авіабазі" можна нарахувати 10 машин.

Водночас свіжі супутникові знімки за цей місяць демонструють, що окупанти й до сьогодні використовують цей майданчик для дислокації своїх гелікоптерів — щоправда, розміщує там меншу кількість машин.

"Аналіз за кілька днів показує, що росіяни тримають не більше 3-4 вертольотів одночасно. Крім того, вертольоти здаються більш розосередженими", — відзначає автор допису.

Нагадаємо, що ЗСУ вже мають досвід знищення ворожих гелікоптерів на авіабазах на тимчасово окупованих територіях однією з найкращої для цього зброї — ракетами ATACMS з касетною бойовою частиною, які, втім, були поставлені Україні в обмеженій кількості.

Ще на цю тему