«Рамштайн»: Канада на початку року надасть Україні багатоцільови катери 

11:00 24.01.2024

Під час 18-го засідання Контактної групи у форматі “Рамштайн” у вівторок, 23 січня, міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про новий пакет військової допомоги Києву. 

Про це повідомили у Міністерстві оборони Канади, пише ZN.UA.

Зокрема міністр Блер оголосив про нову передачу Україні 10 багатоцільових катерів компанії Zodiac Hurricane Technologies. Їх вартістю складає близько 20 мільйонів доларів.

“Ці багатомоторні надувні катери з жорстким корпусом (RHIB) допоможуть Україні у проведенні різноманітних морських операцій, включаючи пошуково-рятувальні роботи, транспортування військ і вантажів, спостереження і розвідку”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кожен човен буде оснащений сучасною сенсорною, навігаційною та комунікаційною системою. Передача включає в себе проведення навчання українських операторів та надання причепів та запасних частин. Очікується, що передача катерів буде завершена до кінця весни цього року.

Також міністр оголосив, що з наступного місяця Канада надасть цивільних інструкторів, літаки та допоміжний персонал для сприяння зусиллям Данії та Франції у підготовці українських пілотів на винищувачах F-16. Ця підтримка оцінюється приблизно в 15 мільйонів доларів. Очікується, що навчання розпочнеться в лютому 2024 року і триватиме до 2025 року.

“Канада також забезпечує підготовку особового складу ВПС України з англійської мови в Мовній школі Збройних сил Канади. Ця робота стане важливим внеском у місію з оснащення ЗСУ винищувачами F-16”, – розповів Блер.
 

Ще на цю тему