Атака українських безпілотників зупинила роботу російського заводу на узбережжі Балтійського моря

10:00 22.01.2024

Російський завод "Новатек", що розташований на узбережжі Балтійського моря, призупинив свою роботу після атаки українських безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Як зазначається, напад був спецоперацією українських силовиків. Офіційне джерело у Києві, яке не називається, повідомило, що українські війська завдали удару по заводу з безпілотників.

Унаслідок атаки, завод з переробки газового конденсату в Усть-Лузі припинив усі технологічні операції. Постраждалих немає. Пожежа стала результатом «зовнішнього впливу», заявили в компанії «Новатек».

Місцеве ЗМІ «Фонтанка» повідомило, що безпілотники вдарили по об’єкту в Ленінградській області рано-вранці за місцевим часом у неділю, хоча міністерство оборони РФ повідомило про відсутність атак у цьому районі.

Порт Усть-Луга є одним з двох основних експортних джерел енергії з РФ у Балтійському морі, він розташований приблизно за 130 кілометрів на південний захід від Санкт-Петербурга, рідного міста президента Володимира Путіна та неподалік від кордону з Естонією.

21 січня у РФ заявили про атаку безпілотників на Тульську, Смоленську та Орловську області. Спочатку в російських соцмережах повідомили про вибухи в Тулі. Згодом російські ТГ-канали повідомили про атаки та збиття нібито українських безпілотників у трьох областях РФ.
 

Ще на цю тему