У РФ спалахнуло ще одно сховище пального – куди долетіли невідомі дрони

08:03 21.01.2024

У порту Усть-Луги Ленінградської області палає термінал компанії «Новатек».

Сьогодні, 21 січня, близько половини третьої ночі російські паблики повідомили про вибухи та пожежу в порту Усть-Луги Ленінградської області РФ, повідомляє ZN.UA.

«У порту Усть-Луги палає термінал компанії "Новатек". Персонал евакуйовано, пожежу гасять», - повідомило пітерське видання «Фонтанка SPB Online».

Видання повідомляє, що очевидці двічі чули звуки, подібні до вибухів. За даними "Фонтанки", російська ППО незадовго до пожежі в Усть-Лугах засікла два БПЛА, що летять у бік Петербурга. Під час підльоту до міста вони змінили курс і пішли у бік Кінгісепського району Ленобласті. Близько 3.20 (2.20 за Києвом) атакували газосховище "Новатек".

"Фонтанка" інформує, що завод "Новатека" в Усть-Лугах займається переробкою стабільного газового конденсату, кінцеві продукти - гас, дизельна фракція та мазут. Завод розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, на якому продукція і сам газовий конденсат вантажаться на судна та вирушають на експорт.

У момент вибуху біля причалів пеербували три великі танкери, які прибули до Усть-Луги з Бельгії, Оману та Лівії. Повідомлень про їх пошкодження не надходило, хоча, судячи з відео, горить зовсім близько від них.

Тим часом ще один російський інформаційний ресурс, "ВЧК-ОГПУ", зазначив, що, за повідомленнями державних медіа Росії, сили ППО Міноборони РФ дали повідомлення всім органам влади про появу двох безпілотних літальних апаратів, що летять у бік Петербурга. Проте понад три години їх не могли збити. Близько третьої ночі безпілотники змінили маршрут і попрямували у бік Кінгісеппського району Ленінградської області. Приблизно – вздовж річки Усть-Луга. Близько 3:20 вони атакували термінал "Новатек".

Міноборони Росії поки що ніяк не коментувало цю атаку.

Губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомив у Telegram, що постраждалих внаслідок пожежі на терміналі компанії «Новатек» у порту Усть-Луга немає. «Проведено евакуацію персоналу. Відповідальні фахівці адміністрації Ленобласті виїхали на місце».
 

Ще на цю тему