«Нібулон» наголосив на важливості евакуації флоту з портів Миколаєва

12:30 20.01.2024

Евакуація флоту з портів Миколаєва має розв’язати проблему дефіциту суден класу «річка-море» та повернути ціну на фрахт на довоєнний рівень
.
Експорт та розвиток логістичних шляхів обговорили під час круглого столу, організованого Міністерством відновлення. У заході взяв участь директор із взаємодії з органами влади «Нібулону» Михайло Різак. Про це повідомили у пресслужбі компанії, пише usm.media.

За його словами, для здешевлення логістики на річці Дунай критичне значення має здійснення політичного впливу та організація заходів, спрямованих на створення умов для виведення флоту, заблокованого зараз у портовому вузлі Миколаєва.

«Протягом 2022-2023 років ми спостерігали збільшення ціни на фрахт на річці Дунай у понад три рази, а на сьогодні ціни залишаються в понад два рази більшими, ніж у довоєнний період. Саме евакуація флоту з миколаївського портового вузла має розв’язати проблему дефіциту суден класу «річка-море» та повернути ціну на фрахт на довоєнний рівень», — зазначив Михайло Різак.

Він також додав, що наявність інструменту евакуації дозволить відновити роботу суднобудівної галузі економіки України, яка з початку війни повністю зупинена.
 

Ще на цю тему