Російський корвет типу «Тарантул» затонув у Севастополі внаслідок українських ударів - ISW

14:40 19.01.2024

Супутникові знімки підтверджують, що внаслідок українських ударів по тимчасово окупованому Криму наприкінці грудня 2023 року був потоплений російський корвет типу «Тарантул».

Про це йдеться у звіті ISW, передає Укрінформ.

"Українські партизани та супутникові знімки підтвердили, що українські удари по окупованому Криму наприкінці грудня 2023 року потопили російський корвет типу "Тарантул" поблизу Севастополя", - сказано у звіті.

Зазначається, що 18 січня партизанський рух "Атеш" повідомив про виявлення затонулого корвета типу "Тарантул" у Графській бухті Севастополя. Згідно з супутниковими даними, судно затонуло між 28 та 31 грудня 2023 року.

Водночас окупаційна "влада" Криму заявляла, що 29 та 30 грудня 2023 року російські військові нібито відбили удари українських повітряних та морських дронів по Севастополю.

"Це підтвердження раніше невідомого успішного українського удару вказує на те, що нещодавня ударна кампанія України по окупованому Криму, можливо, була успішнішою, ніж це було підтверджено відкритими джерелами", - заявили аналітики ISW.

Там також нагадали, що влітку 2023 року Сили оборони України завдали успішного удару по Чорноморському флоту РФ, що змусило окупантів відвести кораблі від головної бази в Севастополі.

Як повідомлялося, вночі 28 грудня у Красноперекопському районі Криму було чути звуки вибухів. Російська "влада" заявила про атаку українських безпілотних літальних апаратів.

Вранці 30 грудня у центральній частині Севастополя було чути потужний вибух. у в Міноборони РФ заявили про атаку на Кримський півострів безекіпажного катера.

Ще на цю тему