У чергах на кордонах стоять понад 2000 вантажівок, блокування є лише з боку Румунії

15:40 17.01.2024

У чергах на кордонах України стоять понад дві тисячі вантажівок, блокування наразі фіксується лише на території Румунії по напрямку українських пунктів пропуску «Порубне» та «Красноїльськ».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«За інформацією польських прикордонників, станом на ранок сьогодні в чергах на цих чотирьох напрямках в бік України перебувають 1900 вантажівок, найбільше - навпроти пункту пропуску «Шегині», - сказав він.

Демченко повідомив, що вчора на території Польщі припинилося блокування напрямків пунктів пропуску «Рава-Руська - Гребенне», «Краківець - Корчова», «Ягодин - Дорогуськ».

Раніше був розблокований рух на напрямку пункту пропуску «Шегині - Медика». Після розблокування рух вантажівок на кордоні з Польщею став більш інтенсивним.

Речник повідомив, що залишається черга на території Словаччини в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» та черга з вантажівок на території Угорщини на напрямку пункту пропуску «Тиса» - 430 та 500 вантажівок відповідно.

Блокування вантажівок відмічається наразі лише на території Румунії у напрямку українських пунктів пропуску «Порубне» та «Красноїльськ», сказав він.

Як повідомлялося, польські перевізники 6 листопада 2023 року розпочали блокування руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: «Корчова - Краківець», «Гребенне - Рава-Руська», «Дорогуськ - Ягодин». Серед основних вимог - повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Міністерство інфраструктури Польщі підписало угоду з організаторами блокади пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, згідно з якою протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест, а до цього часу уряд РП зобов’язується вирішити їхні проблеми.

Теми:

Ще на цю тему