РФ хоче створити нові морські інженерні полки, які штурмуватимуть укріплення на суші

11:00 17.01.2024

Але тоді стає незрозумілим, навіщо у російського флоту забрали берегові війська

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
ВМФ РФ почав процес формування нових так званих "морських інженерних полків", де питомо "морською" буде лише частина заявленого функціоналу – облаштування пунктів тимчасово базування кораблів під час ведення бойових дій, та розмінування акваторій.

Бо окрім "морського", такі полки матимуть і чисто "сухопутний" функціонал – ліквідація мінних полів на суходолі, створення фортифікаційних об’єктів та штурм укріплень під час бойових дій на суші, заявляють російські пропагандистські "ЗМІ" в своїх публікаціях.

Інженерні війська ЗС РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зазначається, що один "морський інженерний полк" уже створено на Тихоокеанському флоті, до кінця 2024 року аналогічні підрозділи мають бути створені й в інших складових ВМФ РФ, зокрема на Чорноморському флоті також.

Такі полки будуть напряму підпорядковуватись командуванню своїх флотів, діятимуть як окремий від морської піхоти рід військ, хоча і не виключається можливість взаємодії морпіхів та "морських інженерів" під час гіпотетичних висадок морських десантів.


Інші деталі по цьому задуму з "морськими інженерними полками", тобто орієнтовна структура, кількість особового складу та номенклатура техніки – тут російські ресурси дані поки що не наводять. Тому далі можемо уже самостійно припустити, що "морські інженерні полки" можуть бути використані росіянами і для штурмових дій на Півдні України, і для облаштування нового пункту базування для Чорноморського флоту на території окупованої Осеті в Омчачирі.

 

Інженерні війська ЗС РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Водночас, на такому тлі виглядає дещо дивною "рокіровка" росіян, за якою вони вирішили вивести так звані "берегові війська" з підпорядкування ВМФ РФ, і натомість перейти до розгортання так званих дивізій морської піхоти, котрі по суті тими ж "береговими військами", тільки як то кажуть "в профіль".

Раніше Defense Express розповідав про те, що у РФ нібито хочуть створити загальновійськову "безпілотну" ударну бригаду, і якою буде її структура. Також ми писали про те, що це за десантно-штурмові бригади формує РФ і чи дійсно вони будуть здійснювати десанти.

 

Інженерні війська ЗС РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
 

Теми:

Ще на цю тему