Судна російського «Совкомфлоту» масово змінюють країну–прапор

17:40 16.01.2024

З початку січня близько 50 російських танкерів SCF, раніше зареєстрованих у Ліберії, масово змінили прапор суден на Габон.

У перші дні 2024 року зафіксували «феноменальне» зростання кількості суден під прапором Габону. Це сталось завдяки масштабній операції зі зміни прапора, проведеної російською судноплавною компанією «Совкомфлот», пише usm.media з посиланням на Splash 24/7.

За даними аналітиків Clarksons Research, торік прапор Габону зріс на 130,6%.

Так, на початку року близько 50 танкерів «Совкомфлот» (SCF) були вилучені з ліберійського реєстру. Станом на 11 січня близько 46 танкерів SCF масово змінили прапор на Габон.

Серед суден під прапором Габону був і тіньовий танкер Pablo, на якому у травні 2023 року стався вибух і загинули троє моряків. У виданні підкреслили, що це стало суворим нагадуванням про ризики, пов’язані з тіньовим танкерним флотом.

Останні дані брокерів BRS свідчать про те, що загалом налічується 675 танкерів, які називають тіньовим флотом. Це 7,4% від загального світового танкерного флоту.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему