Китайські держбанки посилюють обмеження щодо Росії після рішення США про вторинні санкції – ЗМІ

16:40 16.01.2024

Державні банки Китаю посилюють обмеження на фінансування російських клієнтів після того, як США вирішили запроваджувати вторинні санкції проти закордонних фінансових компаній, які допомагають Москві у війні в Україні.

Про це повідомляє Bloombrg із посиланням на джерела, пише Бізнес.Цензор.

За даними співрозмовників, за останні тижні принаймні два банки замовили перевірку свого російського бізнесу, зосередивши увагу на транскордонних угодах. Як кажуть джерела, банки розірвуть зв’язки з клієнтами зі списку санкцій і припинять надавати будь-які фінансові послуги російському ВПК, незалежно від валюти або місця проведення транзакцій.

Китайські банки посилюють належну перевірку клієнтів, включаючи перевірку того, чи є їхні бізнес-реєстрації, авторизовані бенефіціари та кінцеві контролери з Росії. Перевірка буде поширена на неросійських клієнтів, які ведуть бізнес у Росії або передають критичні товари до Росії через треті країни.

Як пише Bloomberg, цей крок знаменує собою посилення обмежень, які державні банки Китаю ввели принаймні з початку 2022 року, після того, як вторгнення РФ в Україну викликало хвилю санкцій з боку різних країн, включаючи США.

Міністерство фінансів США минулого місяця заявило, що використовуватиме вторинні санкції проти банків, які сприяють укладанню угод для Росії щодо закупівлі обладнання, необхідного для її "військової машини".
 

Ще на цю тему