Повернення мита на імпорт українського зерна вимагають п’ять країн Євросоюзу

15:20 16.01.2024

Міністри сільського господарства Угорщини, Болгарії, Польщі, Румунії та Словаччини просять у Єврокомісії повернути імпортне мито на українське зерно через "недобросовісну конкуренцію".

Про це заявив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Міністерства сільського господарства Угорщини.

За словами міністра, відсутність мита на українську сільськогосподарську продукцію завдала значної шкоди фермерам східних країн Євросоюзу, вони витісняються зі своїх традиційних експортних ринків

"Саме тому Брюссель має вжити заходів, які захистять ринки держав-членів, що межують з Україною, і водночас дадуть їм можливість використовувати свій експортний потенціал. Одним із таких варіантів може стати введення тарифів на найбільш чутливу сільськогосподарську продукцію", - заявив Надь.

Він також додав, що Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина дотримуються спільної позиції, спрямованої на те, щоб український сільськогосподарський експорт не чинив негативного впливу на європейський сільськогосподарський ринок.

"Тому Брюссель також має забезпечити послідовне застосування сільськогосподарських стандартів ЄС до всіх продуктів, пропонованих європейським споживачам. Ми закликаємо Єврокомісію представити звіт про відповідність виробничих стандартів України стандартам сільськогосподарської продукції ЄС", - підкреслив політик.
 

Ще на цю тему