Ворожий ракетоносій «Адмірал Макаров» чергує у Чорному морі попри шторм - Гуменюк

17:40 15.01.2024

РФ зменшила своє корабельне угруповання на морі, але ракетна загроза залишається.

Про це повідомила на брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ" начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, ворог минулої доби розгорнув корабельне угрупування досить потужно, що є нетиповим для такої штормової погоди. Було до 12 одиниць: 11 в Чорному, одна в Азовському. Велика кількість десантних кораблів вийшли на чергування.


"Один з ракетоносіїв - надводний фрегат "Адмірал Макаров", продовжує чергування. Це 8 ракет типу "Калібр". Загальна готовність ракетоносіїв в акваторії Чорного моря навіть тих, які заведені у пункти базування, оцінюється як висока. Вони можуть бути виведені на чергування протягом двох-трьох годин. Тому ми відстежуємо ситуацію в оперативному режимі та про неї повідомляємо", - сказала вона.

Гуменюк повідомила, що наразі великі десантні кораблі у кількості 4 одиниці повернуті у пункти базування через штормову погоду. "Тому угруповання трошки згорнуто, але продовжує нести високу ракетну загрозу", - наголосила речниця.

Ще на цю тему