РФ у цьому році має поставити в Білорусь комплекс РЕБ "Красуха-4"

21:00 13.01.2024

Комплекси мають бути поставлені білоруському війську у другій половині цього року

Як повідомляе Війсковий портал« DEFENSE EXPRESS»
Білоруське видання Motolko.help ("Беларускі Гаюн") розповідає, що згідно з інформацією так званого західного оперативного командування війська РБ, 11 січня військові підрозділів радіоелектронної боротьби відправилися в РФ для проходження навчання на комплекс РЕБ "Красуха-С4".

Відзначається, що ймовірно техніку отримає на озброєння 48-й окремий батальйон радіоелектронної боротьби (в/ч 97061), що дислокується в місті Брест, неподалік від кордону з Польщею та орієнтовно за понад 50 км від кордону з Україною.

Читайте також: Армія РФ отримує снаряди прямо з конвеєра Ірану, як й власні та доволі старі з КНДР (фото)
За попередніми планами, комплекс РЕБ "Красуха-4" білоруське військо має отримати на озброєння у другому півріччі 2024 року. Хоча, ймовірно, ця дата цілком може зсунутися вправо з урахуванням, що є приклади. коли рашисти із затримкою постачають озброєння білоруському війську.

 

Як пригадують у виданні, раніше на рівні начальника управління РЕБ генштабу збройних сил РБ заявлялося, що до кінця 2023 років один з підрозділів має нібито отримати нову станцію постановки перешкод, але без уточнення щодо типу системи.

Але за інформацією "Беларускі Гаюн", протягом грудня про постачання збройним силам РБ нових зразків того чи іншого озброєння та військової техніки не повідомлялося.

Нагадаємо, минулого року стало відомо, що РФ продала Ефіопії свої комплекси РЕБ 1РЛ257 "Красуха-4", вони "засвітилися" на параді, що проходив на честь для збройних сил цієї країни і це вперше, коли ці системи помічені на озброєнні в Ефіопії, водночас раніше згадок про контракти на ці комплекси у відкритих джерелах не було.

Серійне виробництво систем РЕБ "Красуха-4" стартувало у 2011 році, а загалом над ним працювали з 1994 року. Призначений для боротьби з радарами як пілотованої, так і безпілотної авіації, і рашисти раніше хвалилися, що "Красуха" може подавляти й канали управління БПЛА. Має дальність у 300 км.

Комплекс використовувався у Сирії та Лівії, де зафіксовані випадки знищення цих систем турецькими розвідувально-ударними безпілотниками Bayraktar TB2. Також рашисти використовують "Красуху" і в Україні, перші випадки були зафіксовані ще у 2014 році.

Ще на цю тему