Швейцарський банк закрив своє представництво і пішов з Росії

20:40 12.01.2024

Швейцарський Banque Cramer & Cie SA закриває своє представництво і йде з Росії.

Центробанк країни вже виключив Cramer з реєстру представництв іноземних банків, які мають акредитацію у РФ, пише Бізнес.Цензор з посиланням на російську редакцію Forbes.

Представництво цього банку з'явилося у Росії у 2018 році. Воно обслуговувало як росіян, так і клієнтів із пострадянського простору. У 2020 році банк продовжив акредитацію свого представництва в Росії, її термін мав закінчитися в лютому 2024 року.

За 2022 рік кількість представництв іноземних банків у Росії зменшилася на чверть. Так, у грудні 2022 року закрив своє представництво в Росії німецький KfW IPEX-Bank, а в листопаді того ж року перестали діяти акредитації у німецького Helaba та французького Crédit Industriel et Commercial. Тоді ж останнє представництво закрив і кіпрський Hellenic Bank.

Як повідомлялося, у липні 2023 року інший швейцарський банк, Julius Baer, почав відправляти своїм клієнтам, які постійно проживають у Росії, повідомлення про майбутнє закриття рахунків.

Перед цим Julius Baer повідомив клієнтів з Росії та Білорусі про заморожування їхніх інвестиційних рахунків через вимоги європейського депозитарію Euroclear. Тоді банк надіслав повідомлення, що інвестиційні рахунки клієнтів будуть ізольовані від інших активів.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему