У Туреччині завершують випробування ракет «повітря–повітря» власного виробництва

14:20 12.01.2024

У Туреччині завершилися конструкційні випробування двох ракет власної розробки класу “повітря-повітря” - Gökdoğan та Bozdoğan. 

Ракети будуть готові до передачі у ВПС Туреччини після випробування їх дії з боєвим боєзапасом. Про це журналістам повідомив голова Директорату оборонної промисловості Туреччини Халюк Гьоргюн, передає Укрінформ.

“Конструкційні перевірочні випробування наших ракет Bozdoğan і Gökdoğan завершено. Зараз наші ракети готові до приймальних випробувань. На наступному етапі будуть проведені випробування з боєвими боєзапасом і тоді передамо їх нашим ВПС”, - сказав Халюк Гьоргюн.

Gökdoğan - це ракета малого та середнього радіусу дії, тоді як Bozdoğan здатна вражати цілі на великих відстанях. Обидві ракети були розроблені в рамках національної програми Göktuğ. Вони можуть використовуватися на винищувачах F-16 та військових літаках турецької розробки, які планується ставити на озброєння в майбутньому.

Ракета класу “повітря-повтря” Gökdoğan з радіолокаційною головкою самонаведення, розроблена та вироблена в Туреччині, пройшла випробування у липні 2022 року.
 

Ще на цю тему