Латвія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

09:40 12.01.2024

Президент Латвії Едгар Рінкевич оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме, зокрема, гаубиці, боєприпаси, протитанкову зброю, та анонсував підписання двох угод з Україною.

Про це він заявив на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Ризі, передає Укрінформ.

"Я сьогодні також інформував Президента України про наступний пакет допомоги, який включає гаубиці, 155-мм боєприпаси, протитанкову зброю, ракети, гранати, гелікоптери, дрони, пристрої звʼязку, генератори, а також спорядження”, – сказав Рінкевич.

Він зазначив, що Латвія взяла на себе зобовʼязання очолити коаліцію дронів у форматі Рамштайну.

Крім того, Рінкевич поінформував, що сьогодні премʼєр-міністри Латвії та України підпишуть Меморандум про співпрацю у військовій сфері і Міжурядову угоду щодо допомоги України.

“Сейм проголосував про те, щоб надати більш ніж 500 млн євро на програму реконструкції протягом трьох років. Саме ця програма буде концентрована на Чернігівську область”, – наголосив латвійський лідер.

Рінкевич додав, що його країна також буде розглядати, як допомогти із зобовʼязаннями Європейського Союзу надати Україні артилерійські снаряди, включно із можливістю їх купівлі для подальшої передачі ЗСУ.

10 січня президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Литви, а 11 сычня він був в Естонії та Латвії.
 

Ще на цю тему