462 тисячі рашистів: скільки це у дивізіях армії РФ, який це масив озброєння

17:20 11.01.2024

За даними ГУР МОУ в Україні лише сухопутний компонент ворога налічує 462 тисячі осіб, чого достатньо для формування понад 38 мотострілецьких дивізій, але навряд всі вони мають повний штатний комплект озброєння

Як повідомляе Війсковий портал« DEFENSE EXPRESS»
Наразі на фронті РФ тримає, якщо брати виключно сухопутний компонент, 462 тисячі осіб, це без урахування військ, які забезпечують окупаційний режим й без флоту, авіації та підрозділів забезпечення.

Саме такі дані озвучив Вадим Скібіцький, генерал-майор, заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України під час подкасту "(не) Безпечна країна":

"Сухопутний компонент РФ, який залучений до війни проти України - 462 тисячі осіб, які перебувають на території України й ведуть бойові дії. До цієї кількості необхідно додати 35 тисяч "Росгвардії", яке забезпечує окупаційний режим у тилу. Також можливо додавати до цієї кількості Чорноморський флот РФ, авіацію та інші підрозділи забезпечення", - зазначив Вадим Скібіцький.

Враховуючи те, що мова йде виключно про сухопутний компонент, то з боку Defense Express цілком можливо навести виключно ілюстративні показники скільки це у полках та дивізіях, для спрощення - мотострілецьких. Звісно ворог тримає не лише такий тип формувань, а й танкові, артилерійські, повітряно-десантні та інші. Але виключно з метою наочності можемо використати цю "одиницю виміру".


Загалом типова мотострілецька дивізія РФ складається з 12 тисяч осіб й формуються з одного танкового, двох мотострілецьких, одного артилерійського та зенітного ракетного полку, а також семи батальйонів: протитанкового, розвідки, інженерно-саперного, зв'язку, РЕБ, матеріально-технічного забезпечення та медичного.

Й 462-тисячний контингент ворога - це 38,5 умовних мотострілецьких дивізій повного штату. При цьому, за даними ГУР МО, ворогу вдається утримувати доволі високий рівень укомплектування на рівні 92-95%.

"Ворогу вдається підтримувати розгорнуті угрупування на рівні від 92% до 95%. Були моменти, коли рівень укомплектування зменшувався до 89-90%, але за рахунок повсякденних мобілізаційних заходів РФ вдається підтримувати такий рівень. Це по суті повністю укомплектовані підрозділи, що дає їм змогу проводити ротації, відводити ті частини та підрозділи, які втратили боєздатність, через втрати 50%, у тилові райони, поновлювати їх та знову вводити на фронт", - зазначив Вадим Скібіцький.


Також у ГУР МОУ зазначили, що, як мінімум до проведення виборів Путіна у березні 2024 року, у РФ не планують посилювати мобілізаційні заходи, бо поточні заходи вже цілком дозволяють ворогу проводити ротації та формувати резервні частини, які за необхідністю вводяться в Україну.


Але окрім живої сили є також поняття штатного забезпечення всіх підрозділів озброєння та військовою технікою. Таким чином, на 38,5 умовних мотострілецьких дивізій РФ необхідно:

танків: 7,2 тисячі танків

броньований бойових машин: 9,2 тисячі

великокаліберних артилерійських систем та РСЗВ: 3,7-4,5 тисячі

Такі цифри, знову ж таки, стосуються лише умовної типової мотострілецької дивізії РФ з повним укомплектуванням. Але навіть до 2021 року у РФ дивізії мали різну організаційну структуру, різну кількість та види полків тощо. Але навіть такі порядки в цілому дозволяють оцінити астрономічну задачу РФ із забезпечення такої сили озброєнням та військовою технікою. Більше того, прямо говорять, що якщо у живій силі у Кремля проблем немає, то якраз зі створенням повноцінних підрозділів з усім комплектом озброєння є значні прогалини.

Теми:

Ще на цю тему