У РФ нібито хочуть створити загальновійськову "безпілотну" ударну бригаду: якою буде її структура

09:00 11.01.2024

Формування нових структур у контексті поширення такої зброї, як дрони у всіх варіаціях, виглядає доволі передбачуваним кроком, на який варто звернути увагу

Як повідомляе Війсковий портал« DEFENSE EXPRESS»
Російські пропагандисти на своїх ресурсах розповідають, що наразі в їхньому окупаційному війську за пропозицією одного з колишніх командирів мотострілецької бригади було запропоновано сформувати "безпілотноцентричну" ударну загальновійськову бригаду", потреба в якій виплила безпосередньо з досвіду так званої "спеціальної воєнної операції".


Рашисти впевнено заявляють, що безпілотники на полі бою можуть вирішувати майже всі завдання і що "доволі логічним" виглядає відмова від 122-мм і 152-мм артилерійських систем (ця теза є доволі сумнівною), і також що концепція пов’язана з низкою обмежень в армії РФ, з якими вона зіштовхнулася на полі бою — нестача піхоти і проблеми з артилерією.


І хоч ці тези певною мірою звучать сумнівно, але загалом все ж варто звернути увагу на такий аспект, як поява у ворога такої "безпілотної бригади". До прикладу, сьогодні ЗСУ на полі бою використовують ударні безпілотні роти. А у ВМС ЗСУ була сформована окрема бригада морських безпілотних комплексів спеціального призначення.


Тому поява як в нашому війську, так і у війську противника окремих формувань і структур під ті чи інші потреби і виклики, які сьогодні існують на полі бою — доволі логічний розвиток подій. Повертаючись до ворожої майбутньої "безпілотної бригади", то рашисти заявляють наступне — що така бригада, навіть за наявності великої кількості особового складу, може легко розосереджуватися по лінії фронту, і з огляду на те, що основний транспорт — це вантажівки і пікапи, то вона буде "дешевшою" в обслуговуванні.


Чисельність такої бригади (без урахування навчального батальйону) ворог вбачає на рівні 4500 осіб. І також рашисти розповідають про вже "остаточний" штат бригади, тож далі поговоримо про те, як виглядатиме структура такої бригади противника.

Передусім йдеться про штаб бригади включно з батальйоном управління; також посилений батальйон забезпечення з двома транспортними ротами, взводом ремонту автотехніки і ремонтною ротою БТВТ.

Далі окупанти прямо акцентують на важливості розвідувальної складової, яка буде представлена розвідувальним батальйоном, що складатиметься з п’яти рот — дві роти розвідувальних безпілотників оптичної розвідки, ще дві роти радіоелектронної розвідки і моторизована розвідувальна рота.


Ядро бригади становитиме три ударні батальйони по шість рот:

чотири роти з ударними дронами типу "Ланцет" або ж аналогами, а також "волонтерськими" безпілотниками

вертикального злету та посадки для дорозвідки і контролю ураження цілей;

одна рота з важкими ударними коптерами для підтримки піхоти;

ще одна рота охорони для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами і невеликими групами десанта.

До складу бригади також входитиме три окремі роти протитанкової оборони, озброєні як безпілотниками типу "Ланцет" і аналогами, так і протитанковими ракетними комплексами. І також коптерами для контролю результатів ураження цілі.

На цьому "безпілотна" складова бригади фактично закінчується. Далі окупанти вбачають у складі бригади один мотострілецький батальйон, що складатиметься з чотирьох рот зі взводами, озброєними АГС, 12,7-мм кулеметами, снайперськими гвинтівками, а також зі 120-мм мінометної батареї (шість мінометів) та взводом ПТРК та інших підрозділів.

Окрема рота чи батарея із "засобами подавлення неокопаної піхоти" (умовна рота вогневої підтримки бригади), які будуть струмувати її і блокувати "до підльоту БПЛА". Йдеться як про вантажівки з щось на кшталт АЗП-57 або ж "модифіковані" МТ-ЛБ чи навіть БМПТ. Акцентується, що її структура буде визначено окремо.


І також окрема танкова рота із мотострілецьким взводом, реактивний дивізіон, зенітно-ракетний дивізіон (2 батареї ЗРК "Тор"), батальйон РЕБ, рота ремонту БПЛА, окрема рота РХБЗ і медрота та навчально-запасний батальйон.

Теми:

Ще на цю тему