До «судів» Криму надійшло 625 справ про «дискредитацію армії РФ» 

14:00 10.01.2024

До російських «судів» тимчасово окупованого Криму надійшло 625 справ про «дискредитацію армії РФ» (ст. 20.3.3 КоАП РФ), за якими було винесено 548 рішень щодо накладення штрафів та інших адміністративних стягнень.

Про це повідомляє Представництво президента України в АРК, пише Крим.Реалії.

«У провадженні так званих «судів» зафіксовано 625 випадки надходження матеріалів, складених за ст. 20.3.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації до т.зв. «судів» на території тимчасово окупованого Криму. З них у 548 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 7 випадках розгляд матеріалів продовжується», – йдеться у повідомленні.

Як заявляють у Представництві президента України в Криму, загалом сукупний розмір застосованих штрафів уже становить не менше 17,45 млн російських рублів.

Раніше аналітик «КримSOS» Євген Ярошенко повідомляв, що за рік та 10 місяців російські суди в Криму винесли 560 ухвал про притягнення до адміністративної відповідальності за «дискредитацію російської армії» (стаття 20.3.3 КоАП РФ).

4 березня 2022 року російські депутати ухвалили поправки до законодавства, що передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність за «дискредитацію збройних сил російської федерації». Відтоді Росія використовує цей закон для переслідування людей з антивоєнними та проукраїнськими поглядами.
 

Ще на цю тему