Отримали покарання: 14 окупаційних "суддів" з Криму засуджено за державну зраду

19:40 09.01.2024

Заочні вироки отримали 14 окупаційних “суддів” з Криму. Вони винні у державній зраді. Йдеться про “служителів Феміди” районних, міських “органів правосуддя”, а також так званого “верховного суду Криму”.

Як інформує видання «Флот 2017» про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

“За процесуального керівництва прокуратури автономії заочні вироки отримало 14 окупаційних “суддів” із Криму. Їх визнано винними у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Так, один із “служителів Феміди” отримав 15 років, ще дев’ять – 12 років та ще чотири “судді” отримали по 13 років позбавлення волі”, – зазначили в прокуратурі.

Сторона обвинувачення довела, що після окупації півострова у 2014 році, “судді” зрадили присязі на вірність українському народові та обійняли посади у незаконно створених “судових органах” на півострові, йдеться про:

– “верховний суд “республіки Крим””;

– “арбітражний суд міста Севастополя”;

– Бахчисарайський, Сімферопольський, Роздольненський, Джанкойський та Ленінський районні “суди”;

– Керченський міський суд;

– Залізничний районний суд міста Сімферополя.

У пресслужбі прокуратури автономії навели один приклад злочину: одна із засуджених, колишня суддя Роздольненського районного суду АР Крим, на новій “посаді” ухвалила незаконний вирок щодо українського активіста Володимира Балуха.

А ще один засуджений, за час своєї незаконної діяльності з 2014 по 2016 роки від імені рф прийняв незаконні “рішення” щонайменше у 1 121 “судових справах”.

“На своїх посадах “служителі Феміди” здійснювали “правосуддя” від імені держави-агресора, а також надавали допомогу ворогу у проведенні підривної діяльності проти України, сприяли становленню та зміцненню окупаційної “влади” на півострові”, – додали в прокуратурі АР Крим та Севастополя.

Ще на цю тему