Середньодобовий обсяг вивантаження зернових у портах Великої Одеси становить 1053 вагони – УЗ

21:00 04.01.2024

Наразі середньодобовий обсяг вивантаження зернових у портах Великої Одеси становить 1053 вагони. 

Це на 55 одиниць більше, ніж тиждень тому. Такі дані навів заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов під час наради з учасниками аграрного ринку, пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Загалом у напрямку всіх портів України наразі рухається 14 тис. 333 вагони.

Щодоби вивантажується понад 2200 одиниць. Із зерном до портів Великої Одеси прямує 7398 вагонів. До Дунайський портів - 707 одиниць.


Середній обсяг вивантаження у портах Великої Одеси становить 1053 вагони. Це на 55 одиниць більше, ніж тиждень тому. У Дунайський портах вивантажується 84 вагони із зерновими на добу.
Ткачов нагадав, що обмежено пропускну спроможність дільниці Подільськ - Роздільна - Одеса-Застава. Наразі "Укрзалізниця" працює над збільшенням її обсягу з 47 до 50 пар поїздів на добу.

Також представник УЗ запропонував для доправлення вантажів до портів Рені та Ізмаїл скористатися маршрутом через територію Молдови. "Це, звісно, призведе до здорожчання перевезення. Але тут необхідно врахувати, скільки грошей втрачається через простої і чи не швидше проїхати через територію Молдови", - уточнив Ткачов.
 

Ще на цю тему