Чехія відмовилася від участі в Радбезі ООН через вибухи в Бєлгороді: що...

08:00 01.01.2024

Чехія відмовилася взяти участь в екстреному засіданні Ради безпеки ООН, яке скликає росія через вибухи в прикордонному з Україною місті Бєлгороді.

Як інформує видання «Флот 2017» про це написав чеський міністр закордонних справ Ян Ліпавський у мережі Х (раніше — Twitter).

“Ми відмовляємося, щоб нас куди-небудь викликала росія. Чехія не служитиме отруєній брехнею пропаганді агресора. Коли росія захоче обговорити виведення своїх окупаційних військ на Радбезі, ми з радістю прийдемо”, – написав він.

Представник росії в ООН Дмитро Полянський заявив, що його країна вимагає проведення екстреної зустрічі Радбезу ООН. Він звинуватив Україну у “вбивстві мирних жителів” за допомогою боєприпасів з Чехії і вимагав присутності посла Чехії при ООН на засіданні.

До свого повідомлення він додав твіт колишнього кореспондента російського пропагандистського каналу RT Чея Боуза, який стверджував, що на відео “українська армія, яку підтримує НАТО, бомбардує центр Бєлгорода”. Цього пропагандиста знають як активного поширювача фейків про Україну.

Засідання Радбезу ООН, скликане росією, призначене на 16:00 за нью-йоркським часом (23:00 за Києвом).

Ще на цю тему