Окупанти аявили про «націоналізацію» в Криму 2600 об'єктів рухомого та нерухомого майна громадян України

16:00 29.12.2023

Очільник т.з. "парламенту" тимчасово окупованого Криму Володимир Константинов заявив про «націоналізацію» 2600 об'єктів рухомого та нерухомого майна громадян України у Криму.

Про це Константинов написав у своєму телерам-каналі, повідомляє Крим.Реалії.

За його словами, майно було «націоналізовано» у 192 фізичних та юридичних осіб.

«На сьогодні ми вже націоналізували понад 2600 об'єктів рухомого та нерухомого майна, що належало 192 фізичним та юридичним особам. При цьому на торгах продано 24 націоналізовані об'єкти. І цю роботу буде обов'язково продовжено наступного року», – написав Константинов.

Як раніше заявляв підконтрольний РФ «глава Криму» Сергій Аксьонов (за документами Аксенов), російська влада півострова за рік виручила понад два мільярди рублів від продажу «націоналізованого» майна українських громадян у Криму.

Раніше очільник Володимир Константинов заявив, що в Криму «націоналізовано» майно ще 77 юридичних і фізичних осіб, які «здійснюють підривну діяльність щодо Росії».

До цього Сергій Аксьонов заявляв, що у Криму грошима від продажу «майна українських бізнесменів» мають намір профінансувати війну Росії проти України.

Постпред президента України в АР Крим Таміла Ташева заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо «націоналізації» або конфіскації майна, встановлення спадщини.

Ще на цю тему