Грузія хоче посилити санкції за екологічні порушення в Чорному морі

11:40 27.12.2023

Уряд Грузії збирається посилити санкції за екологічні порушення в Чорному морі.

Про це заявив міністр охорони довкілля та сільського господарства Отар, повідомляє Європейська правда з посиланням на Грузия Online.

У заяві Міністерства охорони довкілля та сільського господарства Грузії йдеться про те, що з метою гармонізації штрафів за забруднення моря з країнами Чорноморського регіону передбачається збільшення штрафних санкцій.

"Із 65 тисяч ларі (22 тисячі євро) до 100 тисяч ларі (34 тисяч євро) збільшується штраф за скидання в море шкідливих, забруднюючих речовин, промислових, технічних або інших видів відходів та/або матеріалів із порушенням порядку, встановленого законодавством Грузії, а також - порушення правила їхнього поховання, забруднення моря із суден, інших плавучих засобів, платформ, трубопроводів або інших штучно побудованих споруд у морі", - уточнив Шамугія.

Міністерство вказує, що з 63 виявлених у 2022 році правопорушень 21 пов'язане із забрудненням Чорного моря суднами, тоді як у 2023 році на сьогодні виявлено 65 правопорушень, в 16 з яких море забруднили судна.

"Аналізуючи міжнародну практику чорноморських країн, встановлено, що порівняно з Грузією у цих країнах штрафи значно вищі. Відповідно, для гармонізації штрафів за забруднення моря з країнами Чорноморського регіону, поданий проект передбачає збільшення штрафних санкцій за забруднення Чорного моря", - підкреслили у Міністерстві охорони навколишнього середовища та сільського господарства Грузії.
 

Ще на цю тему