Samsung припинив виробляти деталі для російських танкерів

09:00 27.12.2023

Південнокорейська компанія Samsung припинила виробляти деталі для російських танкерів, які транспортують скраплений природний газ (СПГ). 

Про це з посиланням на представників компанії повідомляє видання enkorr.ua з посиланням на телеканал Dunya news.

Samsung Heavy Industries припинила виробництво блоків і обладнання для 10 з 15 арктичних суден, контракт із якими укладено з підприємством «звєзда». Випуск деталей для п'яти кораблів, що залишилися, близький до завершення. При цьому контракт виробник ще розірвав.

У листопаді США запровадили санкції проти великого російського заводу з експорту «арктік СПГ-2». Помічник держсекретаря Сполучених Штатів з питань енергетики Джеффрі Пайат заявив про бажання керівництва «задушити» і припинити функціонування великого російського заводу. Обмеження фактично забороняють усьому світу купувати паливо за цим проєктом через загрозу вторинних санкцій.

Після введення американських санкцій «арктік СПГ-2» втратив іноземних акціонерів. Французька TotalEnergies, китайські CNPC і CNOOC і консорціум японських Mitsui й JOGMEC оголосили про вихід із проєкту. Вихід інвесторів означає відмову акціонерів від фінансування заводу й виконання контрактів на постачання. Компанії володіли частками у проєкті по 10% кожна й мали право на одержання до 2 млн тонн палива на рік.
 

Ще на цю тему