Заступниця генпрокурора закликає ПАРЄ тиснути на Росію з вимогою надати списки депортованих дітей

17:40 26.12.2023

Заступниця генпрокурора Вікторія Літвінова закликала членів ПАРЄ посилювати тиск на Росію, щоб та надала списки та інформацію про місця перебування депортованих українських дітей.

Про це вона сказала під час у слухань Спецкомітету Парламентської асамблеї Ради Європи, засідання якого було присвячене, зокрема, питанням пошуку та допомоги у поверненні примусово переміщених та депортованих українських дітей, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОГП у Телеграмі.


"Літвінова закликала членів ПАРЄ об’єднати зусилля задля розробки дієвого та ефективного механізму повернення українських дітей та посилювати тиск на Росію з метою виконання взятих на неї міжнародним правом зобов’язань щодо надання списків та інформації про місця перебування всіх депортованих та переміщених на тимчасово окуповані території дітей, їх безперешкодної репатріації до України", - зазначили в ОГП.


За її словами, Офіс генпрокурора докладає максимум зусиль для забезпечення притягнення до відповідальності всіх причетних до депортації українських дітей на міжнародному та національному рівнях, а також створення дієвого механізму їхнього безпечного повернення.

Читайте також: Депортація українських дітей: правозахисники хочуть, аби МКС перекваліфікував справу на геноцид
"Росія як держава несе повну відповідальність за планування та реалізацію політики переслідування українських дітей. Ми будемо притягувати до відповідальності осіб, відповідальних за планування, організацію та здійснення практики примусового переміщення та депортації", – заявила вона.

Ще на цю тему