Міноборони Британії: перші українські пілоти пройшли у британських ВПС базову підготовку до польотів на F-16

11:20 26.12.2023

Перша група українських пілотів пройшла базову підготовку у Королівських ВПС Великої Британії перед навчанням керуванню винищувачами F-16 у Данії, повідомили у вівторок 26 грудня у Міноборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

"Перша група українських пілотів, які пройшли підготовку у Королівських ВПС, зараз навчаються керувати винищувачами F-16 у Данії, пройшовши базову програму навчання у Великій Британії", - ідеться у повідомленні Міноборони Великої Британії.

Зазначається, що ВПС Великої Британії почали проводити тренування пілотування та англійської мови у серпні. Група була сформована із шести досвідчених українських льотчиків, ще десять українських пілотів-стажерів взяли участь у мовній підготовці та залишилися у Великій Британії, повідомили у Міноборони Великої Британії.

Програма, як вказано, покликана дати пілотам-стажерам навички, необхідні для переходу до наступного етапу підготовки на винищувачах у країнах-партнерах, та наблизити майбутніх українських пілотів до стандартного підходу НАТО до польотів.

Пілоти, що проходять базову програму льотної підготовки, як повідомляється, проводять практичні заняття на літаках Grob Tutor з досвідченими інструкторами британських ВПС.

Окрім підготовки пілотів, десятки українських авіатехніків також проходять навчання з англійської мови, орієнтованої на інженерну справу, зазначили у МО Британії.

Як повідомляється, "після закінчення навчання у ВПС Великої Британії пілоти пройдуть навчання в іншій європейській країні за програмою підвищення льотної підготовки. Це підготує їх до тренувань на літаках F-16 Fighting Falcon під наглядом Данії, Нідерландів і Сполучених Штатів, які очолюють коаліцію можливостей ВПС".

Ще на цю тему