Окупанти в Криму за рік продали «націоналізоване» майно українців на суму 2,3 млрд рублів – Аксьонов

21:00 25.12.2023

Окупаційна влада Крима за 2023 рік виручила понад два мільярди рублів від продажу «націоналізованого» майна українських громадян у Криму. 

Про це т.з. «глава» окупованого Криму Сергій Аксьонов розповів в інтерв'ю телеканалу «Россия 24», пише Крим.Реалії.

«Крим пішов шляхом націоналізації, вірніше, продовжує цей шлях. Цього року ми отримали 2,3 млрд рублів від продажу націоналізованих об'єктів. Це лише початок», – сказав Аксьонов.

Крім того, Аксьонов заявив, що 2024 року російська влада Криму має намір «збільшити доходи» від продажу «націоналізованого» майна українців.

Аксьонов заявляв, що у Криму грошима від продажу «майна українських бізнесменів» мають намір профінансувати війну Росії проти України.

Раніше очільник «парламенту» окупованого Криму Володимир Константинов повідомив, що в Криму «націоналізовано» майно ще 77 юридичних і фізичних осіб, які «здійснюють підривну діяльність щодо Росії».

Постпред президента України в АР Крим Таміла Ташева заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо «націоналізації» чи конфіскації майна, щодо встановлення спадщини.