Новітній турецький Bayraktar TB3 провів у повітрі 32 години / ВІдео

15:00 23.12.2023

Новітній турецький палубний безпілотник Bayraktar TB3 провів у повітрі 32 години у рамках льотних випробувань.

Про це повідомила компанія-розробник Baykar на своєму вебсайті, пише видання Мілітарний.

Під час випробування, яке проводилося в Центрі льотної підготовки і випробувань Akıncı в Чорлу, БПЛА Bayraktar TB3 безперервно перебував у повітрі протягом 32 годин на середній висоті близько 6 тисяч метрів.

Безпілотник подолав загальну відстань близько 5,7 тисяч кілометрів.

У рух БПЛА приводив новий турбодизельний двигун PD-170, що розроблений турецькою компанією TUSAŞ Engine Industries (TEI).

Нагадаємо, що 20 жовтня “Мілітарний” повідомляв про перший політ турецького безпілотника Bayraktar TB3. Раніше, 13 жовтня, повідомлялося про початок випробувань.

Новий безпілотник візуально схожий на Bayraktar TB2, але має більші габарити та складані крила для розміщення на авіаносцях або універсальних десантних кораблях.

Новітні дрони планують розміщувати на національному турецькому універсальному десантному кораблі TCG Anadolu, після завершення випробувань на його палубі мають розгорнути від 30 до 40 БПЛА.

Також на кораблі буде інтернований командний центр для TB3, це дозволить використовувати в операціях одночасно щонайменше 10 безпілотників.

Bayraktar TB3 у всіх характеристиках перевершує свого попередника, він може нести корисне навантаження до 280 кг, максимальна злітна маса становить 1450 кг.

Заявлена тривалість польоту TB3 становить понад 50 годин, а максимальна швидкість – 300 кілометрів на годину.

Дрон має 6 точок підвісу ракетного-бомбового озброєння, що разом з вантажопідйомністю дозволить йому використовувати широкий спектр сучасного високоточного озброєння.

Ще на цю тему