ІТ-армія успішно атакуівла дві найбільші російські компанії-спонсори війни 

15:40 21.12.2023

Українські кіберфахівці пошкодили і знищили інфраструктуру двох великих корпорацій РФ. 

Завдяки зусиллям української ІТ-армії не працює російський хмарний сервіс "Бітрікс24", яким користуються найбільші компанії-спонсори війни в Росії, зокрема, "Роснефть".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише ZN.UA.

"ІТ-армія зупинила роботу компанії, у результаті 40% користувачів мали проблеми з доступом до СRМ-системи та інших сервісів Бітрікс24", – розповів Федоров.

Про другу атаку - угруповання Blackjack, за яким, ймовірно, стоїть Служба безпеки України – стало відомо від агентство Інтерфакс-Україна. Кіберфахівці провели потужну операцію та знищили IT-інфраструктуру "Росводоканалу". У ході атаки вони зашифрували понад 6 тис. комп'ютерів і видалили понад 50 ТБ даних: внутрішній документообіг, корпоративну пошту, сервіси кіберзахисту, резервні копії тощо. Роботу "Росводоканалу" було заблоковано. СБУ вже аналізує 1,5 ТБ завантажених даних "Росводоканалу", який забезпечував водопостачання 7 млн абонентам.

9 грудня українські кібервійська виявили та атакували сайти підприємств, які використовувалися компаніями російського Хабаровська для створення і логістики безпілотних літальних апаратів військового призначення. За даними управління стратегічних комунікацій ЗСУ, загалом 15 російських компаній відчули на собі дії української ІТ-армії.
 

Ще на цю тему