Українським зерновим коридором у Чорному морі експортували вже 10 млн тонн вантажів – Кубраков

18:40 19.12.2023

Українським морським коридором вже експортували 10 мільйонів тонн вантажів до 24 країн світу з використанням понад 300 суден.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє Міністерство відновлення України у Телеграм.

«Експорт 10 мільйонів тонн вантажів – результат роботи Українського коридору Чорним морем. 302 судна експортували продукцію українських аграріїв та інші вантажі до 24 країн світу», - заявив Кубраков.

За 4 місяці роботи коридору було розширено номенклатуру вантажів, які Україна експортує морем. При цьому істотно збільшився обсяг агропродукції: з 278 тис тонн у перший місяць до майже 5 млн тонн зараз.

Віцепрем'єр наголосив, що, попри систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру тимчасовий український морський коридор працює.

Від моменту запуску порти Одещини прийняли 337 нових суден під завантаження, ще 79 - готуються прийняти найближчим часом.

«Велика подяка ЗСУ і міжнародним партнерам, які допомагають забезпечувати роботу цього шляху в умовах військової агресії.», - додав міністр.
 

Ще на цю тему