Grain from Ukraine: У Туреччині готуються відправити в Нігерію 25 тисяч тонн українського зерна

16:00 19.12.2023

Вантаж українського зерна масою 25 тисяч тонн готується до відправки з турецького порту Самсун у Нігерію в рамках програми Grain from Ukraine.

Про це сказав у коментарі Укрінформу надзвичайний та повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар.

“Це зерно було доставлене в насипному порядку з одного з портів в Україні ще під час дії Чорноморської зернової ініціативи. Зараз воно зберігається в Туреччині в рамках Світової продовольчої програми ООН. Для нас важливо, що ми співпрацюємо зі Світовою продовольчою програмою, щоб постачати зерно у такі країни, як Нігерія”, - наголосив Боднар.

Дипломат після відвідання порту та судна Fuat Sezgin, яке доправить вантаж в Нігерію, повідомив, що загалом планується відправити ще 60 кораблів з різних портів.

“Ця ініціатива буде реалізовуватися в міру того, наскільки зерно буде використовуватися, чи з портів Туреччини, чи з інших портів, де воно зараз зберігається. Ключовим координатором є Світова продовольча програма ООН, яка використовує можливості завантаження або з українських портів, або з тих, які були раніше куплені чи збережені в Туреччині чи в інших країнах. Зокрема, мова йде про Іспанію, яку досить часто говорять як про один з пунктів призначення українського зерна”, - сказав він.

У Туреччині готуються відправити в Нігерію 25 тисяч тонн українського зерна. Фото: Ольга Будник, Укрінформ
 

Ще на цю тему