Євросоюз відстежуватиме танкери, які перевозять російську нафту

14:00 19.12.2023

Країни Європейського союзу посилять спостереження та обмін інформацією про танкери, щоб виявляти судна, які намагатимуться обходити санкції, транспортуючи нафту з РФ.

Про це повідомляє пресслужба Європейської Ради, передає Укрінформ.

Як зазначається, посилений механізм обміну інформацією дозволить краще ідентифікувати судна та компанії, які використовують нечесні практики, такі як перевантаження з судна на судно для приховування походження або призначення вантажу під час транспортування російської нафти та нафтопродуктів.

Крім того, ЄС запроваджує більш жорсткі правила, аби припинити маніпуляції з AIS (автоматична ідентифікаційна система для суден).

Рада також вирішила запровадити правила повідомлення про продаж танкерів будь-якій третій країні, щоб зробити більш прозорим їхній продаж та експорт, зокрема, у випадку вживаних танкерів, які можуть бути використані для обходу заборони на імпорт російської нафти або нафтопродуктів та обмеження цін "Великої сімки".

Нагадаємо, Європейський Союз у понеділок, 18 грудня, ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії.
 

 

Ще на цю тему