Польські перевізники знову заблокували проїзд вантажівок через «Дорогуськ - Ягодин»

17:20 18.12.2023

Польська сторона розпочала протест біля пункту пропуску "Дорогуськ".

Про це повідомив Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

"О 15.05 за київським часом на напрямку, який веде до пункту пропуску для автомобільного сполучення «Дорогуськ», що навпроти українського «Ягодин», представниками польських перевізників розпочато акцію з блокування руху для вантажних транспортних засобів", - сказав речник.


У ДПСУ також уточнили, що організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас інформують, що пропускатимуть транспортні засоби з вантажами безпекового, гуманітарного характеру та ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо.

Окрім цього, за наявною інформацією, протестувальники не планують перешкоджати руху автобусів.


Як повідомлялось, польські перевізники, яким Окружний суд у Любліні дозволив відновити блокаду кордону в Дорогуську, в понеділок повертаються з протестом на кордоні. До блокади кордону в цьому місці до них приєднуються також польські аграрії, які висувають свої вимоги. Серед вимог польських аграріїв, які приєднуються до протесту – заборона імпорту цукру з України, негайні безпосередні доплати аграріям, грошова компенсація для виробників кукурудзи тощо.

Ще на цю тему